Avontuur dicht bij huis – Mini roadtrip

Roadtrip snelweg

We houden er van om eens een weekendje weg te gaan.  Dat kan door gewoon een daguitstapje doen of een citytrip, maar onze eerste ECHTE keer weg, was een impulsieve roadtrip naar Duitsland. De meeste mensen plannen hun route wel een beetje. Wij niet, zo zijn we. Het was een druilerig weekend en onze enige afspraak was: wanneer we de zon zien rijden we daar de autosnelweg af.

Onze benodigdheden:

  • een auto met een GROTE koffer, lees: er past een 2-persoons luchtmatras in én met wat puzzelen ook nog wat eten en drinken en kleren.
  • lakens, veeeeeel lakens. Voor het geval we echt niets vonden om te slapen, zodat we noodgedwongen toch een dutje konden doen in de auto op een afgelegen plekje.
  • een 2-persoonsmatras
  • eten en drinken
  • een koeltas
  • een rugzakje met kleren, droogshampoo en toiletproducten

De auto zag er dan zo uit:

Roadtrip auto

Best gezellig, he? Een lakentent op wieltjes zeg maar. Al moesten we ’s nachts wel een raampje een klein beetje open draaien aangezien het helemaal aandampte.

Stavelot

 

 

Met de regel die we volgden kwamen we in enkele supermooie plekjes terecht. Onze eerste stop was het Waalse Stavelot. Hier was een soort kunstfestivalletje bezig.

 

 

 

 

 

Daarna reden we verder. Eenmaal in Duitsland was het lang zoeken naar wat zon. Uiteindelijk reden we ergens de autosnelweg af en kwamen we uit op allerlei kronkelige boswegjes, steil naar beden. Na een halfuur enkel dit soort wegjes, verwachtten we al dat we gewoon in het bos zouden moeten overnachten. Toen plots achter een bocht het bordje FELL tevoorschijn kwam. Dit was echt een superschattig dorpje. Ze waren hier duidelijk niet al teveel toerisme gewend. In het restaurant waar we binnenliepen (“Zum Winzerkeller“) , waren we de enigste gasten. Het was wel een supergezellig restaurant, met heerlijke schnitzel. En het personeel was erg vriendelijk! Toen we hen vertelden hoe we hier terecht waren gekomen, vertelden ze ons meteen waar er die avond het meeste te beleven viel. Dat bleek een dorpscafé te zijn, waar we de eerste 15 minuten door iedereen wat bekeken werden. Daarna ging iedereen terug naar zij Bitburger of zijn spelletje darts.

 

fell
Fotocredit to Theophil Schweicher

De volgende dag reden we nog langs enkele kleine dorpjes tot we bij het Eifelgebied kwamen. Hier zijn we een halve dag gaan wandelen (en veel braambessen gaan eten). We waren niet echt voorzien op een stevige wandeling, dus deden we maar een kort parcours. Achteraf kwam ik er via internet achter wat een prachtig gebied het daar nog is. Dat gaan we sowieso nog eens, beter voorbereid, doen!

IMG_1582

 

Als afsluiter gingen we naar een dorpje dat veel mensen al kennen. Ik heb het natuurlijk over Monschau! Wat een prachtige handwerkwinkels hier! Ook de huisjes zelf zijn zo mooi… Kijk zelf maar!

IMG_1588

IMG_1590

 

Ben jij al op mini-roadtrip geweest? Hoe bereid jij je voor? En waar ben je dan geweest? Deel zeker je ervaringen hieronder, ik ben benieuwd.

 

Liefs,

Sanne

Geef een reactie