De leukste marktjes

IMG_8652 cropped

Ik hou van marktjes. Groenten- & fruitmarktjes, rommelmarktjes, vlooienmarktjes…. Allemaal goed. Je vindt er plaatselijke delicatessen, ontdekt er originele aandenkens en ze zijn meestal ook nog eens prachtig om te fotograferen!
Wanneer ik in de buurt van een stad ben, zoek ik steeds uit of er marktjes zijn in de periode dat ik er ben. Dit zijn enkele van mijn favorieten:

Groenten- & fruitmarkt

Onze laatste reis was naar Kreta. Veel grote steden hebben we daar niet gedaan, maar we zijn wel naar de hoofdstad Heraklion geweest. Op zaterdag gaat op het Leonidouplein een marktje door. Het grootste deel van deze markt is een authentieke groenten- en fruitmarkt, waar alle locals ook nog naar toe komen. Ik heb hier de lekkerste watermeloenen geproefd!

Markt Heraklion

Markt Heraklion 1

In het midden van de markt is een soort zigeunermarkt. Hier wordt (namaak-)kledij verkocht aan goedkope prijzen. Als je er een goed oog voor hebt, vind je hier ook mooie koopjes! Ikzelf koop niet zo graag kledij  op een markt. Ik voel me niet op mijn gemak om er te passen. Schoenen vond je hier echter ook met hopen en als ik niet al sandaaltjes gekocht had, had ik er hier zeker prachtige gevonden.

Vlooienmarkt

In Berlijn is er aan het Mauerpark op zondag een geweldige vlooienmarkt. Je vindt er alles van LP’s, over lederen schriftjes tot middeleeuwse zwaarden. Bereid je voor wanneer je deze markt gaat zoeken, want het zijn echt véél kraampjes!

Ik heb jammer genoeg geen foto’s van het marktje zelf. wel van de kunstwerken die er op de Muur geschilderd zijn.

Markt Mauerpark

Markthallen

Tot slot ben ik een grote fan van markthallen. In Zuid-Europese steden vind je deze heel vaak, maar ook hier in de Benelux komen ze steeds vaker voor.

In Lissabon bezochten we de Mercado da Ribeira. Langs buiten een prachtig gebouw, langs binnen een zalige markt. Aan de rechterzijde vind je in de voormiddag een versmarkt. Groenten, fruit, vis, vlees… Allemaal supervers en meestal in reusachtige versies of net in miniatuur. Aan de linkerzijde van het gebouw is er vanaf ’s middags tot middernacht (donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs tot 2u ’s ochtends) een soort Foodtruck markt. De beste koks en restaurants van Lissabon hebben hier elk hun eigen kraam en je kan een miniversie van hun schotels bestellen. Ideaal als je niet weet of je nu zin hebt in pasta, kip, nasi goreng of ijs.IMG_3294 Markt Lissabon

In Madrid zag ik deze prachtige markthal Mercado de San Miguel. Te denken dat we een kleine versie hiervan hadden in mijn ‘hometown’ Leuven en dit gewoon hebben weggeschonken… Hier at ik de mooiste taartjes en dronk ik de lekkerste verse smoothies. Ook bloemen en accessoires waren hier kleine kunstwerkjes.

Markt MadridMarkt Madrid 1

Nog een andere versie van een markthal vond ik in Istanbul bij de Grand Bazaar. In dit gigantisch complex kon je gemakkelijk enkele uren rondlopen. Ze verkopen hier zowel eten en drinken als kledij en gadgets. Overal waar je kijkt zie je iets nieuws en ruik je de verse kruiden.

Istanbul markt Istanbul Grand Bazaar

 

 

Wat wil jij altijd gezien hebben wanneer je een stad bezoekt? Of kan je me een marktje aanraden? Laat het zeker weten in de comments!

Liefs,

Sanne

2 Comment

 1. Oh wat fijn! Als ik naar Berlijn ga, ga ik sowieso de vlooienmarkt doen. Lijkt me erg leuk!

  1. Sanne says: Beantwoorden

   Zeker doen.
   Ik ben rond kerst geweest en dan was het ook een verademing van al de kerstmarkten. Ook waren er zelfs in de bijtende Berlijnse koude nog straatmuzikanten die er in slaagden om mensen lang in het park te laten hangen.
   Heb je al plannen om binnenkort te gaan?

Geef een reactie